ACTUALIZARE 16.10.2020: S-a prelungit perioada de înscriere pentru măsura 1, până miercuri 21 octombrie ora 20:00
MEEMA a anunțat vineri 16.10.2020 că se va prelungi sesiunea de înscriere pentru cei 2000 de euro, din cadrul măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”, deoarece până azi erau înregistrate doar aproximativ 19000 de cereri, bugetul disponibil fiind pentru 50.000 de beneficiari.
MEEMA a anunțat pe 8.10.2020 că: „Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 1 “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro ÎNCEPÂND DE LUNI, 12 OCTOMBRIE 2020, ora 10.00.”
În Monitorul Oficial nr 902 bis din 5 octombrie 2020, partea I, s-a publicat Procedura de implementare a Măsurii 1 – microgranturi de câte 2.000 de euro pentru firmele mici și mijlocii (IMM) fără angajați, PFA, ONG și cabinete medicale.
Ce este și cine poate beneficia de Măsura 1 – microgranturi de 2.000 Euro?
În măsura 1 vor fi disponibile fonduri de 100 de milioane de euro din care vor fi acordate microgranturi de câte 2.000 de euro fiecare unor beneficiari: microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) care nu au avut angajați anul trecut, PFA, ONG-uri și cabinete medicale individuale care au implicate în lupta anti-COVID-19.
Cum se va face departajarea firmelor înscrise?
Finanțarea se va face în ordinea primul venit – primul servit.
Cum se pot folosi banii?
Obiectul finanţării trebuie să se încadreze în una sau mai multe din următoarele categorii eligibile:
- a) cheltuieli privind stocurile de materii prime, materiale, mărfuri, precum și alte categorii de stocuri necesare activității curente/operaționale desfășurate de beneficiari;
- b) datorii curente și restante față de furnizorii curenți, inclusiv față de furnizorii de utilități potrivit contractelor încheiate;
- c) cheltuieli privind chiria pe bază de contract încheiat;
- d) cheltuieli privind achiziția de servicii și reparații necesare activității curente de bază, cu excepția serviciilor de consultanță, studii și alte categorii de servicii indirecte cu activitatea curentă;
- e) cheltuieli privind echipamentele de protecție medicală, inclusiv materiale de dezinfecție pentru protecția împotriva răspândirii virusului SARS-CoV- 2;
- f) cheltuieli privind achiziția de obiecte de inventar, inclusiv obiecte de inventar de natura mijloacelor fixe necesare pentru reluarea activității curente;
- g) cheltuieli privind achiziția de echipamente, utilaje, instalații, tehnologii, dotări independente necesare pentru reluarea activității;
- h) cheltuieli privind plata datoriilor către bugetul statului.
Verificarea asigurării tipurilor de cheltuieli eligibile se face după depunerea decontului pe eșantion de 1% în scopul validării justificării sumei forfetare.
Beneficiarii de microgranturi vor da o declarație pe proprie răspundere în aplicația de înscriere prin care își vor asuma faptul că utilizarea microgranturilor în alte scopuri decât cele prevăzute de prezenta ordonanță de urgență atrage după sine recuperarea ajutorului de stat acordat împreună cu plata accesoriilor pentru recuperarea ajutorului de stat.
ATENȚIE! Codul CAEN pe care aplicatul aplică trebuie să fie autorizat la momentul înscrierii.
Firmele aplicante trebuie să fie din domeniile din anexa 1 a OUG 130/2020.
Cum se fac înscrierile pe Măsura 1 – microgranturi de 2.000 Euro?
Înscrierile în cadrul măsurii se vor face în două etape distincte:
- 1. Etapa 1 de creare profil, user și parolă, unde aplicanții vor înregistra cu semnătură electronică atât datele reprezentantului legal/împuternicit cât și datele IMM/PFA/ONG/CMI eligibile conform art 3.2, alin (1) din prezenta procedură. (Aplicația pentru etapa 1 este deja activă, vezi detalii AICI)
- 2. Etapa 2 de înscriere în cadrul măsurii “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” în care aplicanții, cu profilul, user, și parola generate în prima etapă, vor completa și transmite formularul de înscriere (va fi un formular anexat la procedură).
Vrei să obții cei 𝟮𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼, 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗠𝗮̆𝘀𝘂𝗿𝗮 𝟭?
- Nu știi ce trebuie să faci, cum și unde te poți înscrie?
- Nu deții semnătură electronică?
- Nu ai timp să te ocupi de înscriere?
Pentru asta suntem aici, să te ajutăm!
Cât costă consultanța pentru accesarea măsurii 1?
Te ajutăm să te înscrii în cursa pentru cei 2000 de euro, la un tarif special de numai 1200 de lei.
Și asta nu e totul, la început plătești doar 200 de lei, iar restul îi plătești doar în caz de succes!
Timpul este scurt, grăbește-te! Modul de acordare va fi pe principiul „primul venit-primul servit”
Contactează-ne acum pentru consultanță, pe una din adresele de mai jos:
wisebplans@gmail.com sau
office@wisebusinessplans.ro
VEZI LISTA ACTUALIZATĂ cu firmele înscrise AICI
Descarcă de AICI procedura de implementare Măsura 1 – microgranturi de 2.000
Comentarii
Kiraly Iosif
octombrie 6, 2020 at 7:07 pm
Buna!
As dori sa deschid un salon de masaj!
Manager
octombrie 6, 2020 at 7:38 pm
Bună ziua, dacă citiți articolul veți vedea că eligibile sunt firmele și PFA cu minimum 1 an de activitate, nu pentru a deschide noi afaceri. Poate pe viitor pe alte programe pentru Start-up.